telefon+386 (0)5 7642 220
mobtelefon+386 (0)41 810 010
mailinfo@strajnar.si
facebookStrajnar Catalytic Systems
STRAJNAR-KAT d.o.o. Križ 219a, 6210 Sežana, Slovenija +386 (0)5 764 22 20 +386 (0)41 810 010 info@strajnar.si

Katalizatorji

Katalizatorji

OBNOVA BENCINSKIH KATALIZATORJEV

Ugodno in kvalitetno vam lahko obnovimo vse vrste katalizatorjev. Bencinske in diesel različnih oblik kot so: okrogli, ovalni, elipsa ter ostale oblike in dolžine. Pri tem ohranimo originalno ohišje katalizatorja in s tem točnost izdelka. V ohišje vstavimo novi kovinski katalitski vložek. Tako lahko obnovimo vse katalizatorje, ki izpolnjujejo ekološke zahteve od EURO 2 do EURO 6 za bencinske motorje. Večina katalizatorjev je skupaj z izpušnim kolektorjem. Originalni kolektorji so zelo kvalitetni, zato jih ni potrebno zamenjati, saj obnovimo samo spodnji del katalizatorja. Na trgu se pojavlja veliko novih konkurenčnih katalizatorjev, katerih cena je zelo nizka. Sam katalizator vsebuje ceneno keramiko, katera že po kratkem času razpade. Tudi sama montaža teh izdelkov je zelo otežena, saj so netočno izdelani.

Mi vam lahko obnovimo še tako zahtevne katalizatorje, kateri so primerljivi z originalom!
STANDARDI OBNOVE:

  • DO LETA 2000-EURO 2
  • OD LETA 2000 do 2006- EURO3
  • OD LETA 2006 do 2009- EURO4
  • OD LETA 2009 dalje EURO5

KATALIZATORJI ZA VOZILA NA PLIN!

Ali ste vedeli da pri predelavi avtomobila na plin nastane veliko poškodb katalizatorja?

Tudi na to smo pripravljeni! Ponujamo vam kovinske katalizatorje, saj so odporni na visoke temperature. S tem si boste zagotovili nemoteno delovanje vašega jeklenega konjička. Slike poškodb katalizatorja pri predelavi na plin:

Poškodbe katalizatorjev po predelavi na plin.

OBNOVA DIZELSKIH KATALIZATORJEV

Obnova dizelskih katalizatorjev poteka povsem enako kot pri bencinskih. Razlika je samo v drugačni strukturi celic katalizatorja in nanosu plemenitih kovin. Pri dizelskih katalizatorjih je odvisno v kakšnem sistemu so vgrajeni. Če se uporabljajo samo za čiščenje izpušnih plinov (brez DPF filtra) obnavljamo po standardih EURO-2 ali EURO-3.

Če katalizatorji opravljajo funkcijo tudi segrevanja izpušnih plinov – regeneracijo DPF filtra obnavljamo po standardih EURO-3 do letnika vozil 2006. Za novejša dizel vozila po letu 2007, ki imajo vgrajen DPF filter pa obnavljamo po standardu EURO-5 najnovejša pa po standardu EURO 6.

Pomembno vlogo pri čiščenju DPF-FAP filtra ima katalizator, ki je nameščen pred filtrom. Uporabljamo ga kot element za povišanje temperature plinov, kateri zagotovi, da se v njem izvajajo kemijske reakcije. Če je katalizator iztrošen ali odstranjen zaradi poškodb, se plini ne segrejejo na temperaturo, ki bi omogočala regeneracijo (čiščenje) filtra. Takšen katalizator lahko očistimo ali obnovimo z metodo suhega čiščenja v pečeh

SUHO ČIŠČENJE KATALIZATORJA V PEČEH:

OBE METODI IZVAJAMO V NAŠEM PODJETJU!

OBNOVA POŠKODOVANEGA KATALIZATORJA Z NOVIM KOVINSKIM:

OBNOVA SCR KATALIZATORJEV
ZA VOZILA EURO6

Novejša diesel vozila standarda EURO5 in EURO6 katera imajo (Ad Blue) imajo vgrajen SCR katalizator. Obnovimo lahko tudi tovrstne katalizatorje originalne kvalitete

ŠPORTNI UNIVERZALNI KATALIZATORJI

Športni katalizator je namenjen za povečanje moči motorja. Ti so v primerjavi z običajnimi katalizatorji, ki so vgrajeni v serijske avtomobile veliko bolj pretočni (100/200 celic) in ne dušijo pretoka plinov. Ti imajo zaradi velikih celic katalizatorja večji nanos plemenitih kovin, kar posledično podraži katalizator.

Serijski (keramični) katalizatorji imajo gostoto celic (400-600 celic). Zaradi svoje oblike in gostote celic zmanjšajo pretok izpušnih plinov in posledično zmanjšajo moč motorja.

OBNOVA ORIGINALNEGA KATALIZATORJA S ŠPORTNIM KOVINSKIM VLOŽKOM.

Pri predelavi originalnega katalizatorja v športnega, zamenjamo samo originalno keramično satovje katalizatorja z novim kovinskim satovjem, katerega vstavimo v originalno ohišje. Pri tem postopku so posegi skoraj nevidni, zato ni potrebno opravite nobene homologacije.

UNIVERZALNI KATALIZATORJI

Univerzalni katalizatorji se uporabljajo za vgradnjo rezličnih tipov avtomobilov. Njihova oblika zagotavlja, da jih lahko prilagodimo vozilu. Naši univerzalni katalizatorji imajo kovinski vložek, kateri je odporen na udarce in poškodbe, ki nastanejo ob nepravilnem delovanju. Izdelani so iz nerjaveče pločevine za standarde EURO 2-3-4-5 bencinske in diesel Euro 2-3. Katalizatorji so dobavljivi v okroglih in ovalnih oblikah.

IZOGIBAJTE SE CENENIM KATALIZATORJEM SAJ NE DELUJEJO PRAVILNO!

KONTAKT

STRAJNAR-KAT d.o.o.
Križ 219a, 6210 Sežana
Slovenija

T +386 (0)5 764 22 20
M +386 (0)41 810 010
F +386 (0)5 764 22 20
E info@strajnar.si

Davčna številka: SI32581840

PIŠITE NAM

© 2018 STRAJNAR catalytic systems | Vse pravice pridržane.